Україна отримала 3,9 мільярда доларів безповоротного гранту від США через Світовий банк.

Дану допомогу спрямують на зарплати та соціальні допомоги.

Про це повідомляє Полемика з посиланням на дописи прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля в Telegram та заступника міністра фінансів України Сергія Марченка у Facebook.

Шмигаль уточнив, що ці кошти спрямують на зарплати вчителів, медиків і рятувальників, а також соціальні допомоги.

Водночас український прем’єр-міністр зазначив, що це перший транш прямої бюджетної підтримки від Сполучених Штатів у 2024 році. Загалом Україна у 2024 році отримає від США 7,8 мільярда доларів прямої бюджетної допомоги.

Як зауважив Шмигаль, ця допомога дасть Україні змогу впевнено пройти даний фінансовий період.

Прем’єр подякував Сполученим Штатам і Світовому банку за високий рівень уваги й підтримки, яка так необхідна Україні під час того, як вона бореться проти російської агресії.

Своєю чергою заступник міністра фінансів України Сергій Марченко зазначив, що дані кошти є частиною великого пакета підтримки України у 60 мільярдів доларів. Він учтонив, що за рахунок цих коштів будуть відшкодовані видатки соціальної та гуманітарної сфери.

По теме:  «Следующие дни будут тяжелыми»: Минэнерго предупреждает об аварийных отключениях

За словами Марченка, Сполучені Штати є найбільшим донором зовнішнього фінансування для України серед усіх країн світу. Пряма бюджетна підтримка від США з лютого 2022 року сягнула майже 27 млрд доларів США, що складає понад 25% усієї залученої допомоги.

Раніше Полемика писала про те, чому Білий дім не поспішає вводити нові санкції проти РФ.