Субсидія
Українцям необхідно поспішити подати заяви на отримання субсидії на оплату житлово-комунальних послуг (ЖКП).

Це потрібно зробити до 30 листопада нинішнього року. Це дасть змогу отримувати субсидії із початку опалювального сезону.

Про це повідомляє Полемика із посиланням на коментар першої заступниці міністра соціальної політики Дарії Марчак телеканалу «Рада».

Для того, щоб субсидію на оплату ЖКП призначили з початку опалювального сезону, 1 жовтня, українцям слід встигнути подати відповідні заяви до кінця листопада. Водночас, якщо хтось з особистих причин не встиг це зробити, то має можливість це зробити з 1 грудня, однак тоді субсидія буде призначена з того місяця, в якому відбулось звернення.

Дарія Марчак зазначає, що цьогоріч в Україні не планується змін правил щодо подачі заяви на оформлення субсидії. Вона нагадала, що останні великі зміни запроваджувались навесні 2023 року. Тоді був спрощений процес подачі заяв і скасовано декларації – зараз потрібно лише вказати усіх членів домогосподарства. Крім того, йти до центру надання адміністративних послуг або Пенсійного фонду теж не обов’язково – заява може бути подана онлайн.

По теме:  Як швидко подати заяву на субсидію: вам знадобиться всього 10 хвилин

Вона також нагадала, що житлову субсидію надають для оплати житлово-комунальних послуг найбільш вразливим категоріям населення, для зменшення фінансового  навантаження на їхній бюджет. Проте, якщо родина, отримує субсидію і при цьому не сплачує комунальні послуги і накопичує борги, виплати можуть призупинити.

Раніше Полемика писала про те, хто може отримати соціальну допомогу замість пенсії та як це зробити.