До офіційного випуску iOS 18 залишилися лічені місяці.

В мережі з’являється все більше інформації про майбутні оновлення в наступній версії операційної системи для iPhone. Як відомо, Apple активно працює над змінами у дизайні, який стане першим великим оновленням зовнішнього вигляду з часу iOS 7.

Портал MacRumors, який присвячений новинам, чуткам та звітам, пов’язаним з компʼютерами Mac та компанією Apple, розповідає про нові функції, які з’являться у наступному оновленні операційної системи iOS. Про це передає Полемика.

Голосове керування на iPhone

Сьогодні здивувати когось голосовим управлінням вже доволі складно. Однак не всі функції можна запускати цим способом, до того ж треба чіткість у вимові потрібної фрази.

У майбутній версії iOS 18 Apple змінить підхід до голосового управління. Нова функція в розділі «Універсальний доступ» допоможе користувачам встановити власну фразу-тригер для запуску певної функції.

Наприклад, якщо вимовляти якесь слово складно чи потрібно скоротити текст команди, це можна буде налаштувати у параметрах iPhone. Ця функція, ймовірно, дуже сподобається користувачам, і її використовуватимуть не лише люди з обмеженими можливостями, але й усі власники iPhone.

По теме:  Huawei представила свою операционную систему - HarmonyOS

Озвучення тексту на iPhone

В 2023 році однією з популярних функцій iOS 17 стала «Особистий голос». Вона дозволяє записати певний текст, на основі якого система генерує мову користувача. Цей інструмент допоможе тим, хто ризикує втратити можливість говорити.

У iOS 18 цю функцію буде покращено. Тепер користувачі отримають можливість створювати швидкі фрази та організовувати їх у категорії, що полегшить доступ до готових текстів. Таким чином, користувачі зможуть допоможе знаходити необхідні пресети і їх спілкування буде ефективнішим.

Розмір шрифту на iPhone

Наразі в iOS вже доступна функція «Налаштування за додатками», яка дозволяє налаштовувати розмір шрифту окремо для кожного додатку.

У наступній версії операційної системи для iPhone компанія покращить цю функцію, надавши користувачам ще більше можливостей для гнучкого налаштування розміру шрифту.

AirPods Pro як слуховий апарат

У цьому році Apple не планує випуск нових AirPods Pro, проте компанія хоче внести зміни в ці навушники. Після оновлення до iOS 18 AirPods Pro отримають удосконалений режим слухового апарату.

По теме:  Разработана кровать для заядлых геймеров: фото

Хоча функція Live Listen присутня у смартфонах та навушниках Apple з 2018 року, нове оновлення дозволить користувачам перевірити свій слух за допомогою iPhone на iOS 18, і на підставі цього оптимізувати налаштування Live Listen під особливості їх слуху.

Раніше Полемика писала про те, що потрібно зробити, щоб вкладки у Safari закривалися автоматично.