У кожного власника смартфона хоч раз в житті телефон падав у воду.

Ґаджети часто опиняються в раковинах, купаються у ванні чи водоймах, пруться разом з речами у машинці або на них просто розливаються напої.

Втім, не варто одразу переживати та шукати в інтернеті новий телефон, спершу можна спробувати реанімувати свій пристрій. Полемика з посиланням на GSM-ka розповідає про найефективніший спосіб, як повернути ґаджет до життя після того, як він впав у воду.

Як реанімувати телефон

Перше, що необхідно зробити, це якнайшвидше витягнути телефон із води. Якщо він не провів в пральній машинці півтори години, то є всі шанси його врятувати. Пісоя того, як ми вийняли телефон з води, негайно вимкніть його, адже головна причина поломки телефону не вплив води, а коротке замикання. Не рекомендується вмикати ґаджет протягом декількох днів, щоб він добре просох усередині.

Також, по можливості, потрібно розібрати задню панель телефону, дістати сім-карту, батарею та інші комплектуючі. Потім необхідно добре просушити пристрій усередині. Для цього можна використовувати пилосмокт чи фен, який обов’язково має працювати у холодному режимі. Або ж можна помістити телефон на декілька днів у рис — ця крупа добре вбирає вологу.

По теме:  В Киевсовете отложили рассмотрение решения по запуску 4G в метро

Тільки після того, як телефон повністю висохне, його можна вмикати. Є шанс, що після цих маніпуляцій смартфон працюватиме, як і раніше, без натяку на купання.

Раніше Полемика писала про те, що потрібно зробити, щоб вкладки у Safari закривалися автоматично.