Site icon Полемика

Чи можуть в Україні заборонити Telegram і чи буде це зазіханням на свободу слова

Наприклад, приводом для блокування може стати масштабний витік даних.

Про це пише Полемика з посиланням на інтерв’ю нардепа РБК-Україна.

Юрчишин пояснює, що побоювання щодо безпечності месенджера виникають через його російське походження. Засновник Telegram Павло Дуров розробив його у РФ, потім намагався перереєструвати застосунок у США, але йому це не вдалося, тому месенджер, ймовірно, зареєстровано в ОАЕ. Сам Дуров нібито отримав громадянство ОАЕ, однак наразі відсутня інформація про те, чи відмовився він при цьому від паспорта РФ. Не виключено, що бізнесмен досі має певні зв’язки з РФ.

За словами нардепа, щоб заблокувати Telegram в Україні необхідна чітка аргументація, наприклад, рішення РНБО щодо санкцій.

«А для цього має статись якась серйозна критична ситуація з витоком інформації. Дуже не хотілось би, щоб це сталось, тому нам треба зробити вибір», — пояснив очільник комітету ВР із питань свободи слова.

Журналісти поцікавились, чи не буде можлива заборона Telegram зазіханням на свободу слова, нардеп зазначив, що ні. Як він пояснив, свобода слова – це похідна від персоналізації, тобто можна зрозуміти, хто стоїть за цим словом.

«І відповідно, коли це слово порушує законні рамки, наприклад, лунає заклик до тероризму чи виправдовування російської агресії, то треба розуміти, що твоє слово приводить до певних наслідків», — резюмував політик.

Раніше Буданов висловився про те, як Telegram можна використати на користь України.

Exit mobile version