Переходячи з Windows на macOS, користувачі можуть стикнутися з відмінностями у функціональності операційної системи.

Хоча macOS пропонує достатньо переваг, є кілька функцій, які можуть бути звичними для користувачів Windows, але відсутні на Mac.

Полемика з посиланням на Mashable та Next of Windows розповідає про функції Windows, які відсутні у macOS.

Однокнопкові дії

Для Mac потрібна додаткова клавіша. Наприклад, на Windows, натиснувши клавішу Delete можна видалити непотрібні файли. Користуючись Mac для виконання цієї операції потрібно натиснути клавішу Delete та COMMAND.

У Windows можна відкрити папку з фотографіями та натиснути клавішу зі стрілкою праворуч, щоб переглянути їх, як слайд-шоу.

Щось подібне можна зробити на Mac, але для цього знадобиться виконати додатковий крок – натиснути клавішу пробілу — перед тим як ви зможете гортати свої папки.

Звичайно, додавання клавіш COMMAND і Пробілу при використанні цих комбінацій не є трудомістким, але прості завдання, такі як ці, здавались більш природними на Windows.

Розкладки Snap

Розкладки Snap, безумовно, одна із найкращих функцій Windows 11.

Людям, яким доводиться працювати з кількома різними програмами одночасно, мати можливість закріплювати вікна Windows у певних квадратах екрана є неймовірно корисно.

По теме:  Instagram анонсував низку нововведень для Stories: що відомо

Найкраще, щоб Slack був закріплений по один бік екрану, Gmail прикріплений до правого верхнього кута, а Google Docs знаходився внизу праворуч. На жаль, у macOS такої функції не передбачено.

Розпізнавання обличчя

У сьогоднішніх реаліях дивно, що iPhone підтримує технологію FaceID, а MacBook — ні. У той час як на Windows є камера, що дає змогу використовувати технологію розпізнавання обличчя для швидкого та бездоганного розблокування ноутбука.

На Mac немає функції «Розгорнути»

Зелений значок у кожному додатку буде збивати з пантелику нових користувачів Mac. На відміну від Windows, піктограма максимізації на Mac не завжди заповнює додаток, щоб використовувати весь екран. Залежно від поточного стану кожної програми, натискання на значок для збільшення застосунку дає різний результат.

Відсутність на Mac функції розміщення вікон за допомогою клавіш Windows

На Mac відсутні нативні комбінації клавіш, подібні до Windows + клавіші вліво або вправо, щоб впорядкувати розташування програми щодо інших або самого себе.

Apple нарешті впровадила цю концепцію лише в режимі повноекранного режиму. Проте, комбінація клавіш все ще відсутня, а її використання є менш інтуїтивним, оскільки обмежене лише режимом повноекранного перегляду.

По теме:  В Харькове создали кабину для дезинфекции от коронавируса за 5 секунд

Раніше Полемика писала про те, на що потрібно звернути увагу при покупці вживаного iPhone.