У вересні 2024 року компанія Apple презентує смартфони лінійки iPhone 16.

Згідно з чутками, iPhone 16 Pro Max матиме більші розміри, ніж його попередник, отримає вужчі рамки навколо екрана, покращену камеру та безліч інших оновлень.

Про це розповідає Полемика з посиланням на веб-сайт новин MacRumors, який ділиться новинами про продукцію Apple.

Збільшення розмірів

За інформацією кількох джерел, iPhone 16 Pro Max матиме більші розміри, що потенційно зробить його найбільшим iPhone за всю історію. Розмір пристрою складе 6,9 дюйма (у порівнянні з 6,7 дюйма) і, як очікується, буде вищим і ширшим, ніж iPhone 15 Pro Max, який був представлений у минулому році.

Товщина залишиться ж незмінною, але вага трохи збільшиться через збільшення у розмірах. Варто зазначити, що це буде перше збільшення розміру iPhone з часів серії iPhone 12.

Великий екран

Як повідомляється, у своїх моделях iPhone 16 Pro Apple буде використовувати технологію Border Reduction Structure (BRS). Це дозволить більш компактно та ефективно розміщувати схеми під дисплеєм, що призведе до ще більш тонких рамок.

По теме:  МВД просит ФБР помочь расследовать хакерскую атаку "Квартала 95"

У 2023 році компанія зменшила лицьові панелі на моделях iPhone 15 Pro за допомогою лиття під низьким тиском, або LIPO, щоб зменшити розмір межі дисплея до 1,5 міліметра (порівняно з 2,2 міліметра на моделях iPhone 14).

Потужна камера

iPhone 16 Pro Max буде оснащений досконалішою основною камерою на 48 МП. Йдеться про вдосконалений багатошаровий сенсор Sony IMX903, який суттєво покращить якість фотографій та відео у темряві та при недостатньому освітленні.

Ба більше, роздільна здатність надширококутної камери збільшиться до 48 МП, а для запобігання відблиску при зйомці, на лінзи буде нанесено спеціальне покриття антивідблиску «atomic layer deposition».

Збільшена ємність акумулятора

Аналітик Мінґ-Чі Куо припускає, що Apple буде використовувати акумуляторні елементи з підвищеною щільністю енергії, що має забезпечити більш тривалий термін служби батареї.

Також є непідтверджена інформація про те, що обидві моделі iPhone 16 Pro будуть використовувати технологію багатоярусного акумулятора, що може призвести до збільшення ємності та терміну служби.

За іншими чутками, iPhone 16 Pro Max цього року зможе похвалитися ще більшим часом автономної роботи — більше 30 годин (порівняно з 29 годинами у iPhone 15 Pro Max).

По теме:  6 правил ухода за ноутбуком, чтобы он служил как можно дольше

Велика ємність сховища

Майбутні моделі Apple iPhone 16 Pro Max матимуть об’єм 2 ТБ пам’яті, що поставить їх в один ряд з iPad Pro. За чутками, цей крок є результатом недавнього переходу Apple на флеш-пам’ять NAND із чотирирівневими осередками (QLC) вищої густини.

Використання QLC NAND допоможе компанії розмістити більше пам’яті у меншому просторі, і це дешевше, ніж NAND із трирівневими осередками (TLC), які використовуються у нинішніх iPhone.

Раніше Полемика писала про те, OpenAI презентувала оновлену модель Chat GPT.