Кожен з нас час від часу використовує USB-кабель.

Численні властивості та можливості застосування цього аксесуара роблять його не тільки дуже популярним, а й у багатьох випадках просто незамінним. Якщо вам цікаво, які типи USB зустрічаються в продажу або який тип вибрати в конкретній ситуації, тоді рекомендуємо ознайомиться з наступною статтею.

Що таке кабель USB?

 Кабель USB являє собою універсальний тип аксесуара. Завдяки йому відкривається можливість для сполучення двох пристроїв. Телефон є в даному випадку хорошим прикладом, адже завдяки кабелю його можна під’єднати до мережевого блоку живлення, повербанка, комп’ютера і т.д.

USB-кабелі прості у використанні і найчастіше не потребують встановлення додаткового програмного забезпечення. Навіть після під’єднання до ПК, система сама визначить тип обладнання, а за необхідності активує відповідні драйвери.

 Наразі зарядні пристрої для смартфонів складаються з двох частин: блоку живлення, який вставляють у розетку, і дроту, який під’єднують до телефона. За допомогою того ж USB-кабелю ви можете синхронізувати свій смартфон (цифрову камеру, портативну ігрову консоль, планшет) з комп’ютером і таким чином працювати в режимі обміну даними. Також в деяких випадках разом з кабелем використовують трiгери https://www.aks.ua/catalog/usb/tip/pd-perehodnik-s-trigerom.  

По теме:  Мир переходит на б/у смартфоны, продажи новых снижаются

Типи USB стандартів

  • USB-A — найпопулярніший тип роз’єму, яким оснащені ноутбуки та настільні комп’ютери.  Завдяки цьому можна підключати різні аксесуари, наприклад, флешку або мишу. Цей варіант роз’єму також використовується в зарядних пристроях для телефонів.
  • USB-B — це квадратний роз’єм USB, сумісний, зокрема, з принтерами та іншою офісною технікою. Цей стандарт також часто використовувався в старих моніторах.
  • USB-C — симетричний тип конектора USB Type-C має довгастий наконечник із заокругленими кутами, який вставляється в роз’єм будь-яким боком. Такий варіант використовують у всій сучасній портативній техніці, починаючи зі смартфонів, закінчуючи ноутбуками і моніторами.
  • MicroUSB — раніше популярний стандарт з’єднання. Конектор має трапецієподібну форму і в основному використовується в мобільних пристроях (смартфони, планшети, електронні книги).
  • Mini USB використовувався в малогабаритних пристроях, таких як фотоапарати або телефони. Сьогодні його можна зустріти в застарілому портативному обладнанні, оскільки його більше не встановлюють у нові пристрої.
  • Lightning — двосторонній роз’єм Apple, який використовує всього 8 контактів (у попередньому поколінні роз’ємів їх було 30), що дало змогу зменшити габарити і вагу пристроїв. З’єднання можна використовувати для синхронізації даних і зарядки. Його недоліком є те, що він сумісний лише з пристроями Apple. Знайти такий аксесуар можна тут https://www.aks.ua/catalog/usb/brand/apple
По теме:  Медиагруппа Пинчука готова запустить спутниковый канал ICTV без кодировки

 Отже, ми розглянули найпопулярніші інтерфейси підключення, з якими можуть зіткнутися власники портативних пристроїв. Тому під час вибору кабелю варто зупинятися на тих варіантах, які відповідають вашому обладнанню. А інакше під’єднати пристрій просто не вийде.