Site icon Полемика

Штучний інтелект пройшов тест на людину: у чому небезпека

ШІ

Штучний інтелект пройшов тест на людину: у чому небезпека

Про це повідомляє Полемика з посиланням на TechRadar.

Дослідники створили власного бота на базі широко використовуваної моделі ШІ для обробки зображень під назвою You Only Look Once (YOLO). Вчені провели адаптацію YOLO до популярної версії reCAPTCHAv2 від Google – CAPTCHAv2. Це та сама «капча», яка пропонує користувачу натиснути на зображення автомобіля, велосипеда, мосту чи світлофора.

Науковці пропустили через модель 14 000 фотографій міських вулиць і цього було достатньо для того, щоб пройти більшість тестів. ШІ не вдавалось пройти всі головоломки ідеально з першого разу. При допущенні помилки YOLO запам’ятовував це та коригував свої відповіді у подальшому. На думку команди дослідників, простота системи зіграла на користь ШІ. Тести не мають великої кількості об’єктів, які необхідно ідентифікувати.

У чому небезпека

Той факт, що ШІ здатен обходити CAPTCHA – серйозний виклик для кібербезпеки. CAPTCHA була простим, але надійним захистом від участі ботів у таких діях, як розсилка спаму, створення фейкових акаунтів або DDoS-атак. Раніше штучний інтелект навчили виявляти хвороби людей аналізуючи фотографію язика.

Раніше Полемика писала про те, що у Китаї винайшли пристрій для супершвидкої зарядки.

Exit mobile version