Після сильних морозів в Україну прийшла відлига, разом з якою прийшли й опади.

Однак незабаром очікується чергова порція похолодань, місцями прогнозується до -13 градусів, цього тижня в країні будуть справжні температурні «гойдалки».

Про це повідомляє Полемика з посиланням на прогноз Українського гідрометцентру.

Як повідомляють синоптики, 17 січня морозне повітря знову увірветься до України — в нічний час очікується -4…-13 градусів. Температурний діапазон по всій країні буде відрізнятись. Так, на півдні середня температура в цей день буде +4, а от в північно-східній частині -8  градусів. Опади не передбачаються, за винятком Закарпаття, де пройде сніг із дощем.

У четвер, 18 січня, опади очікуються по всій Україні. Вночі термометри покажуть від +2 до -12 градусів. Вдень вже буде відчуватися потепління — температура повітря прогнозується на рівні -1…+8 градусів, найтепліше буде на півдні, найхолодніше — у Сумській, Харківській та Луганській областях.

У п’ятницю, 19 січня, тепле повітря витіснить холодне: вночі температура повітря коливатиметься від -4 до +6 градусів, вдень повітря прогріється до +1 + 11 градусів, найвищі температури — на Херсонщині. По всій країні, окрім південної частини, опади у вигляді сильного снігу з дощем.

По теме:  В 5-ти областях Украины 29 июня ожидается чрезвычайная пожарная опасность

До суботи, 20 січня, погода дещо стабілізується – мокрий сніг очікується лише на сході, у Харківській, Дніпропетровській та Запорізькій областях. На решті території опадів не передбачається. Вночі і вдень прогнозується від +1 до -6 градусів.

Нагадаємо, українців попередили про загрозу російських ударів після знищення літака А-50.