Жертвами стихії стали вже 7 людей, ще десятки дістали поранення.

Тайвань струсонув найбільший за чверть століття землетрус. Через підземні поштовхи зруйновані десятки будівель, а на східній частині острова стався зсув ґрунту.

Про це пише Полемика з посиланням на Ajazeera.

За даними Геологічної служби США, землетрус стався о 7:58 ранку за місцевим часом за 18 кілометрів на південь від міста Хуалянь на глибині 34,8 кілометрів.

Повідомляється, що приблизно через 15 хвилин за основним землетрусом на Тайвані відчувалася серія поштовхів, що тривала близько години. Місцева влада попередила, що афтершоки можуть тривати протягом наступних трьох-чотирьох днів.

За різними даними, сила землетрусу становила від 7,2 до 7,7 за шкалою Ріхтера. Після нього для Японії та Філіппін було оголошено загрозу цунамі, яку невдовзі було скасовано. Цей землетрус став найсильнішим на острові з часів землетрусу 1999 року. Тоді загинуло 2400 осіб.

Агенство повідомило, що тайванська система оповіщення, яка зазвичай попереджає за кілька хвилин до землетрусу, цього разу спрацювала із запізненням.

Спочатку повідомлялося про 4 загиблих, однак, згодом стало відомо, що загинуло щонайменше 7 людей. Згодом в Національному пожежному агентстві Тайваню повідомили, що щонайменше 9 людей загинуло та 882 людини отримали поранення. Десятки людей залишаються під завалами – 131 людина вважається заблокованою, в тому числі 50 співробітників готелю Silks Place Hotel Taroko.

По теме:  «Желтое» предупреждение: в 5 областях Украины 3 июня ночью ожидаются сильные дожди

Раніше Полемика писала про те, що на Україну насувається пил із Сахари.