Пандемія стала великим закликом для медиків в усьому світі, і українська медична інфраструктура не стала виключенням.

Державні медичні заклади роблять все можливе, аби забезпечити потреби громадян у цей складний час, але, на жаль, цього не достатньо. Саме тому велике значення мають громадські ініціативи та допомога небайдужих представників бізнесу. Андрій Веселий створив чудовий благодійний проект «Здорова громада», мета якої – безкоштовний медичний огляд жителів Дрогобицького району.

Програму було розпочато в липні, і вже на кінець вересня безкоштовне медичне обстеження пройшло щонайменше 6 тисяч громадян. Команда складається з бригади професійних медиків, які за кілька місяців здійснили понад 35 виїздів по різних населених пунктах Дрогобицького району. Мобільні бригади мають власний транспорт та сучасне обладнання – все необхідне для всебічного обстеження. Згідно статистичних даних, найбільшим попитом користуються такі тести, як вимірювання тиску, сатурація та аналіз крові на цукор.

Ініціатива розгорнута у рамках роботи «Благодійного фонду родини Веселого», засновником якого є Андрій Веселий. Підприємець підкреслює, що у зв’язку зі складною ситуацією на фоні розповсюдження коронавірусу, медики фізично не мають змоги приділяти увагу іншим пацієнтам. В той же час, мешканці Дрогобича та прилеглих населених пунктів, які страждають на хронічні хвороби, потребують постійної медичної допомоги. Тож, бізнесмен впевнений, що завдяки сумлінній праці волонтерів «Здорової громаді» вдається значно зменшити навантаження в державних лікарнях.

По теме:  Верховная Рада приняла закон о материальной ответственности военных

Андрій Веселий робить акцент на тому, що головна мета роботи його команди – це збереження здоров’я та життя його земляків під час карантину. Він народився та провів більшу частину життя в Дрогобичі, та готовий працювати заради його благополуччя. Підприємець, між тим, у своїх зверненнях нагадує про важливість дотримання громадянами карантинних мір. Він впевнений, що, незважаючи на всю виснажливість суворих заходів, вони допоможуть подолати спільну небезпеку.

Головними об’єктами програми «Здорова громада» очікувано стали маленькі села, де, на відміну від Дрогобича, в лікарнях не вистачає медичного персоналу. В невеличких населених пунктах біля волонтерських наметів створюються великі черги бажаючих пройти обстеження.

За повідомленням Андрія Веселого, 22 вересня стартує третя хвиля програми «Здорова громада». Цього разу до бригад приєднаються кардіологи, які мають консультувати жителів сіл та містечок Дрогобицького району. Разом с цим можна буде зробити електрокардіограму для детальної діагностики. Це великий крок та допомога населенню віддалених кутків району, які не мають змоги відвідати лікарню.

По теме:  На Запорізькій АЕС окупанти встановлюють ракетні комплекси

Андрій Веселий – відома людина у Дрогобичі. Бізнесмен не перший рік бере активну участь у житті громади, піклується про економічний, соціальний, а також культурний розвиток рідного міста. «Благодійний фонд родини Веселого» спонсорує різноманітні культурні заходи, підтримує спортивне життя, допомагає місцевим школам. Фонд неодноразово фінансував ремонтні роботи на об’єктах інфраструктури.