» src=»/wp-content/uploads/2022/05/bff228fb312fd2b247ecfd572aef69a1.jpg» alt=»Британія уклала зі Швецією та Фінляндією угоди про гарантії безпеки » width=»100%» />

Велика Британія уклала зі Швецією та Фінляндією угоди про гарантії безпеки. Про це йдеться в заяві канцелярії британського прем'єр-міністра Бориса Джонсона.

Ми рішуче та беззастережно підтримуємо Швецію та Фінляндію, підписання даних декларацій у сфері безпеки є символом міцної довіри між країнами.

Це не короткострокова програма, а довгострокове зобов'язання зміцнювати військові зв'язки та глобальну стабільність, а також зміцнювати обороноздатність Європи для майбутніх поколінь.

Читайте також

Британія надасть Україні мобільні РЛС і засоби радіоелектронної боротьби на $375 млн

11 травня Борис Джонсон під час візиту до Стокгольма підписав угоду з прем'єр-міністром Швеції Магдаленою Андерссон. Прем'єр пояснив, що декларація Лондона та Стокгольма у сфері безпеки передбачає надання Лондоном "допомоги шведському уряду у разі поводження з відповідним проханням".

У програмі глави британського уряду на 11 травня — поїздка до Фінляндії для підписання аналогічної угоди. 

Сполучене Королівство зможе збільшити свою військову присутність в обох державах шляхом розміщення бойової техніки та особового складу, а також тісно працювати спільно в галузі розробки нових технологій та збору розвідувальної інформації.

По теме:  Взрыв на Позняках: власть решила судьбу разрушенного дома

Читайте також

У росії пригрозили Швеції та Фінляндії "наслідками" за вступ до НАТО

Нагадаємо, що Велика Британія передасть Україні БМП Stormer з ПЗРК Starstreak, а також ракети "повітря-земля" Brimstone.

По материалам: Подробности