Ефективність російської армії може погіршитися ще більше, якщо вони продовжать втрачати безпілотники такими ж темпами. Про це йдеться у щоденному звіті розвідки Великої Британії, який повністю присвячений "війні дронів".

  • У російсько-українській війні безпілотні літальні апарати відіграють ключову роль для обох сторін, і обидві зазнають високих втрат. БПЛА виявились вразливими як для ППО, так і для систем радіоелектронної боротьби.
  • росія спробувала реалізувати концепцію "розвідувального удару", яку вона "відкатала" у Сирії. Вона передбачає відправлення розвідувальних БПЛА для визначення цілей, які потім вражає авіація чи артилерія.
  • росія відчуває дефіцит відповідних розвідувальних БПЛА для виконання цих завдань, що посилюється обмеженнями її внутрішніх виробничих потужностей внаслідок санкцій.
  • Російські літаки здебільшого продовжують уникати польотів над українською територією через загрозу з боку українських зенітно-ракетних комплексів.
  • Якщо росія втрачатиме безпілотники такими ж темпами, можливості розвідки, спостереження та рекогносцировки російських сил ще більше погіршуватимуться, що негативно позначиться на оперативній ефективності.

Нагадаємо, що лише на Донбасі за минулу добу російська армія втратила два безпілотники: "Орлан-10" і "ZALA".

По материалам: Подробности