росія готова до продовження переговорів з Україною, ініціатива їхнього заморожування виходить з боку Києва. Про це заявив помічник президента рф, Володимир Мединський, який очолює російську делегацію в інтерв'ю білоруському телеканалу ОНТ.

Россия никогда не отказывалась от переговоров, в том числе и на высшем уровне…

Вопрос только в том, что для того, чтобы состоялась встреча на высшем уровне, между президентами, необходима серьезная подготовка…

Главы государств должны встречаться для того, чтобы достигнуть финальных договоренностей и подписать документы, а не для того, чтобы сфотографироваться.

Читайте також

У Зеленського назвали умову для переговорів

Мединський повідомив, що місяць тому росія передала українській стороні проект договору, в якому низка "принципових позицій вже була узгоджена".

Однако с той поры никакого стремления к продолжению диалога со стороны Украины нет. Они даже официально не подтвердили ими же согласованный проект договора. Разошлись на том, что наши визави взяли паузу. Они (Украина — ред.) никуда не торопятся, судя по всему. Мяч на их стороне полностью.

По теме:  Як готувався візит Зеленського до США: у WP розкрили деталі

Мы, со своей стороны, к продолжению диалога готовы. Но еще раз подчеркну: мяч по продолжению мирных переговоров находится на украинской стороне.

Читайте також

Зеленський і Шольц висунули умову для відновлення мирних переговорів з росією

Остання очна зустріч української та російської делегацій проходила у Стамбулі 29 березня. Кілька перших очних раундів відбулися в Білорусії наприкінці лютого та на початку березня.

Член української переговорної групи Давід Арахамія заявив, що на переговорах "території ми не можемо віддавати і визнавати".

У Кремлі заявляють, що час для особистих переговорів путіна та Зеленського "ще не настав".

По материалам: Подробности