За три місяці війни в Україні президент росії володимир путін налаштував проти себе і "партію війни", і "партію миру". У Кремлі сподіваються, що "в найближчому майбутньому" диктатор піде, і вже шукають наступника. Про це повідомляє російське видання "Медуза" з посиланням на джерела у владних кабінетах.

Довольных Путиным, наверно, почти нет. Бизнес и многие члены правительства недовольны тем, что президент начал войну, не подумав о масштабах санкций — с такими санкциями жить нормально нельзя. "Ястребов" не устраивают темпы "спецоперации". Они думают, что можно действовать решительнее.

У Кремлі, як і раніше, не бачать реалістичного сценарію, за якого влада могла б закінчити війну та зберегти свій рейтинг. 

Читайте також

У дочки путіна є дитина від Зеленського — Der Spiegel (фото)

Водночас на мобілізацію в Кремлі не готові. Результати закритих соціологічних досліджень вказують, що навіть росіяни, які підтримують "спецоперацію", не готові воювати самі — або відправити на фронт своїх родичів.

Жить как раньше не получится, о развитии нельзя говорить. Но как-то жить можно — серый импорт, торговля с Китаем и Индией. 

По теме:  Германия приняла важное решение по "Северному потоку-2"

Проблемы [в России из-за войны] уже видны, а в середине лета они просто посыплются с разных сторон: транспорт, медицина, даже сельское хозяйство.

Крайній песимізм російських еліт змінювався помірним оптимізмом, а той у свою чергу помірним песимізмом. Зараз ці настрої зробили ще один виток — тепер дуже багато людей незадоволені особисто володимиром путіним.

Читайте також

путін особисто керує військами в Україні — The Guardian

У Кремлі вже негласно обговорюють кандидатури наступників президента рф. Серед фаворитів — мер Москви Сергій Собянін, заступник голови Ради безпеки дмитро медведєв і перший заступник голови АП Сергій Кирієнко, який нещодавно став кремлівським куратором Донбасу.

Это не о том, что Путина прямо сейчас хотят свергнуть и готовится заговор. Но есть понимание, или пожелание, что в достаточно обозримой перспективе управлять государством он не будет.

Нагадаємо, що за даними української розвідки, на путіна скоїли замах кавказці після початку вторгнення до України.

По материалам: Подробности