Росія фактично готова до переговорів з Україною. Відновлення діалогу можливе з двох причин, одна з них — це адекватне сприйняття російських еліт.

Про це повідомляє радник глави Офісу президента Михайло Подоляк.

"Кремль, безумовно, готовий (відновити переговори, — ред.). Вони про це говорять. Чому? Тому що зараз почалася кампанія "а давайте заморозьмо конфлікт". Безумовно, вони хочуть переговори", — сказав він в ефірі загальнонаціонального телемарафону. 

За його словами, у разі припинення вогню і заморозки конфлікту росія опиниться у виграшній позиції. Подоляк додав, що зараз стоїть завдання змусити Москву адекватно сприймати цей світ. Він підкреслив, що російські війська вже три місяці воюють в Україні і будуть тут ще перебувати до тих пір, поки не втратять максимальну кількість людей.

"Переговорний процес може бути розблокований з двох причин. Перша — коли президент України скаже Ось у вас є Дорожня карта, яку ми розуміємо де і яку позицію можемо отримати", — продовжив він.

Друга причина відновлення переговорів — це готовність росії і в першу чергу її політичних еліт адекватно себе сприймати.

По теме:  "Терористи рф вдарили по машині волонтерів поблизу міста Часів Яр" - Зеленський

По материалам: Подробности