З постійного представництва росії при відділенні ООН та інших міжнародних організаціях у Женеві на знак протесту проти російського вторгнення до України звільнився російський дипломат, радник Борис Бондарєв.

23 травня він опублікував на своїй сторінці в соціальній мережі LinkedIn пост, у якому пояснив причини свого уходу з системи МЗС рф, у якій пропрацював 20 років.

За двадцать лет моей дипломатической карьеры я видел разные повороты нашей внешней политики, но никогда мне не было так стыдно за свою страну, как 24 февраля этого года.

Те, кто задумал эту войну, хотят только одного — остаться при власти навсегда… Ради этого они готовы пожертвовать столькими жизнями, сколькими потребуется.

Я просто не могу больше участвовать в этом кровавом, бессмысленном и совершенно ненужном позоре.

Читайте також

"В обозримой перспективе управлять государством он не будет": у Кремлі вже обирають наступника путіна

На думку дипломата середньої ланки Бондарєва, йдеться про війну не лише "проти України, а фактично проти всього західного світу — це не лише злочин проти українського народу, а й, можливо, найсерйозніший злочин проти народу Росії".

По теме:  По Дніпропетровській області окупанти випустили 7 ракет

Ім'я Бориса Бондарєва є в списку співробітників російського постпредства в Женеві на сайті ООН. На сайті постпредства рф його даних вже немає. У своєму посту Борис Бондарєв уточнив, що працював у російській місії у Женеві з 2019 року.

Відставку дипломата, який на прощання гучно "грюкнув дверима", довелося коментувати прессекретарю президента рф Дмитру Пєскову.  Він заявив, що Бондарєв "більше не з нами, скоріше він проти нас".

І оскільки пан Бондарєв "засуджує дії російського керівництва", то цей дипломат виступає проти всієї Росії.

Нагадаємо, що у росії тривають "чистки" серед вищого військового керівництва через провал вторгнення до України. 

По материалам: Подробности