Експрезидент Грузії Михайло Саакашвілі планує залишити засновану ним у Грузії партію "Єдиний національний рух" та піти з грузинської політики. Про це заявив адвокат політика Валерій Гелбахіані.

Саакаашвілі, який відбуває тюремний термін, хоче присвятити час своєму здоров'ю.

Мабуть, він давно думає про це, але ніхто не давав йому можливості повідомити про це публічно, оскільки не бажали скандального дисонансу. І зараз він заявляє, що не має претензій щодо будь-кого. Його політичний ресурс вичерпав свій, його порядок денний і завдання також змінилися.

Адвокат пояснив, що головне завдання експрезидента Грузії зараз — "стежити за здоров'ям, врятуватися від можливої ​​небезпеки, смерті".

Адвокат зазначив, що Саакашвілі "загалом йде з грузинської політики, не лише з "Національного руху", оскільки тепер це "питання життя та смерті, а не політики". Михайлу Саакашвілі більше не цікава політика, запевнив Валерій Гелбахіані.

Читайте також

Саакашвили признался, что у него есть маленькая дочь (фото)

"Єдиний національний рух" — найбільша грузинська політична партія, заснована 2001 року. Виступала за проведення політичних та економічних реформ, за вступ Грузії до НАТО та Євросоюзу.

По теме:  Військові розповіли, скільки ракет рф випустила по Україні

Нагадаємо, що колишнього президента Грузії (2004-2013 рр.) й ексголову Одеської ОДА  (2015-2016 рр.) Михайла Саакашвілі засуджено грузинським судом до трьох і шести років позбавлення волі за перевищення службових повноважень. Ще кілька кримінальних справ перебувають на стадії судового розгляду.

Під час свого ув'язнення Михайло Саакашвілі кілька разів оголошував голодування. На думку фахівців, політик страждає на депресію, оскільки не може звикнути до життя у в'язниці.

По материалам: Подробности