Українська тенісистка Марта Костюк знову відмовилася потиснути руку суперниці з Білорусі на Відкритому чемпіонаті США (US Open).

Українка не стала тиснути руку представниці Білорусі Олександрі Саснович після матчу другого кола в парному розряді. Костюк у парі з китаянкою Чжан Шуай здобула перемогу над Саснович і Терезою Михаліковою зі Словаччини — 6:1, 6:2.

Раніше Костюк демонстративно відмовилася обмінятися рукостисканням з білоруською тенісисткою Вікторією Азаренко, якій програла в одиночному розряді — 2:6, 3:6. Суперниці обмінялися лише дотиками ракеток.

Українка пояснила свій вчинок відсутністю підтримки з боку білоруських і російських гравців, а також тим, що вони не засудили публічно дії урядів своїх країн.

До Азаренко в мене немає жодної особистої ненависті. Але вона має величезний вплив за межами тенісу, в Білорусі, вона в Раді гравців WTA.

US Open є завершальним четвертим у сезоні турніром Великого шолому. Цього року він проходить у Нью-Йорку з 29 серпня до 11 вересня на покритті "хард". Загальний призовий фонд змагань становитиме $60 млн.

Нагадаємо, що Серена Вільямс зіграла свій останній матч в кар'єрі.

По теме:  Розмова лідерів США і Китаю: про що говорили президенти

По материалам: Подробности