У Франції випустив в ефір документальний фільм "Un président, l'europe et la guerre" ("Президент, Європа і війна"), в якому опубліковано запис розмови президента Франції Емммануеля Макрона і президента України Володимира Зеленського вранці 24 лютого. Про це повідомляє Express.

На відео президент Франції запитує у Володимира Зеленського, чи дійсно президент росії володимир путін почав атаку на Київ.

Всюди. І в Київ, і в Одесу. І з Білорусі. Отже, ми воюємо всюди на нашій території. Скрізь є війська. Ми не могли цього уявити — такого не було у 2014 році.

На що Макрон заявив, що "це тотальна війна".

Далі президент України просить Еммануеля Макрона, лідерів Європи і главу Білого дому разом вплинути на путіна.

Отже, Я думаю, Еммануель, дуже важливо, щоб ви поговорили з путіним і дуже важливо створити антивоєнну коаліцію. Ми впевнені, що європейські лідери і Байден можуть приєднатися, і вони дзвонять йому і скажуть: Стоп. Він зупиниться. Він вас послухає.

Ролик є фрагментом документального фільму "Un Président, l'europe et la guerre", який вийшов на екрани ще 30 червня.

По теме:  Що може отримати Україна від Німеччини

1 січня 2022 року Франція приймає головування в Раді Європейського Союзу. Почавши свій термін, французький президент має намір разом зі своїми партнерами проштовхнути безліч реформ. Але війна на Україні змінює його плани. Приголомшена Європа повинна зіткнутися з найсерйознішою кризою з часів Другої світової війни.

Macron speaks to Zelensky the morning of the invasion. This is the beginning of Zelensky’s transformation from mild-mannered president to war chief. pic.twitter.com/QmShhALAL5

— Eleanor Beardsley (@ElBeardsley) September 7, 2022

По материалам: Подробности