Мер Мелітополя Іван Федоров заявив про те, що на тимчасово окупованих територіях Запорізької області Україна продовжить виплачувати соціальні виплати.

За його словами виплачуватись будуть і зарплати вчителям, медикам та інші соціальні виплати.

Принципова позиція президента і уряду: Мелітополь — це українське місто, яке буде деокуповано. Тож пенсії, соцвиплати, зарплати освітянам, медикам та працівникам бюджетної сфери будуть профінансовані й у 2023-у році.

За словами Федорова, більшість пенсіонерів (90% ) отримують виплати на банківські картки і наступного року вони так само їх будуть отримувати.

Проте існують і певні проблеми. Зокрема, ті люди, у кого немає банківської карти. Але, за словами мера, кошти цих людей нікуди не дінуться.

Є проблема з виплатами мешканцям, які не встигли оформити картки до того, як рашисти заблокували функціонування нашої банківської системи в Мелітополі. Проте і цим людям кошти нараховуються. Вони акумулюються на спеціальних рахунках і можуть бути отримані відразу після деокупації або після виїзду на підконтрольну Україні територію.

Іван Федоров додав, що інші соціальні виплати, як і зарплати освітянам, медикам та працівникам бюджетної сфери також закладені у бюджет на наступний рік.

По теме:  Парламент Ирака проголосовал за вывод войск США

По материалам: Подробности