Окупанти продовжують розповсюджувати фейки про нібито плани України розпочати військові дії проти Білорусі. Щоб спростувати цю провокацію, необхідно розмістити спостерігачів на українсько-білоруському кордоні.

Про це повідомляє президент України Володимир Зеленський під час термінової наради з лідерами G7.

"Мир можливий не просто тоді, коли є мир з одним сусідом, а коли він з усіма сусідами. Я хочу звернути увагу на одну країну. Територія Білорусії вже використовується для ударів по Україні. Зараз ми бачимо велику загрозу. росія намагається прямо втягнути Білорусь у війну, розігруючи провокацію з тим, що ми нібито готуємо удар по ції країні", — заявив президент.

Він наголосив, що Білорусь уже й так є опосередкованим учасником війни, але росія хоче втягнути її у бойові дії безпосередньо. При цьому Україна ніколи не планувала бойових дій проти РБ.

"Щоб повністю зняти цю провокацію, зняти ці наративи, що звучать від Лукашенка (лідер білоруського режиму Олександр Лукашенко — ред.), ми пропонуємо своє рішення: на кордоні України та Білорусі може бути розміщена місія міжнародних спостерігачів для моніторингу безпекової ситуації. Формат може бути розроблений нашими дипломатами. Я вас прошу на рівні G7 підтримати цю ініціативу", — закликав Зеленський. 

По теме:  "Ми таке пережили вже більш як 20 разів". Буданов розповів, який ракетний удар готує рф

По материалам: Подробности