Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба пропонує розірвати дипломатичні відносини з Іраном через поставки росії дронів-камікадзе, яка вона використовує проти цивільної інфраструктури України.. Про це він заявив під час брифінгу 18 жовтня.

Дії Ірану — це підлість і брехня, які ми не будемо терпіти. Всі ці дії Іран вчинив, паралельно розповідаючи нам, що він проти війни і не підтримуватиме зброєю жодну зі сторін. Тегеран несе повну відповідальність за руйнування відносин з Україною.

 

З урахуванням численних руйнувань, завданих іранськими дронами цивільній інфраструктурі України, смертей та страждань, завданих нашому народу, а також у зв'язку з повідомленнями про можливе продовження поставок Іраном зброї Росії, я вношу на розгляд президента пропозицію про розірвання дипломатичних відносин з Іраном.

Читайте також

У путіна відзначилися цинічною заявою щодо України через іранські дрони

Кулеба наголосив, що Україна ніколи не займала антиіранську позицію, але Тегеран став співучасником злочину агресії та воєнних злочинів рф в Україні.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у понеділок, 17 жовтня, звернувся до міністрів закордонних справ держав-членів Європейського Союзу із закликом накласти санкції на Іран за допомогу росії здійснювати терор проти українців.

По теме:  Ердоган знову зателефонує Зеленському: про що будуть говорити

Жорсткі санкції проти Ірану набувають особливої актуальності на тлі повідомлень про наміри іранської сторони передати росії балістичні ракети "земля-земля" для їхнього використання у війні проти України.

Нагадаємо, радник глави Офісу президента Михайло Подоляк звинуватив Іран в тому, що він постачає росії дрони-камікадзе, за допомогою яких російські окупанти атакують українські міста.

По материалам: Подробности