Президент Італії Серджо Маттарелла доручив лідеру правої партії "Брати Італії" Джорджі Мелоні, яка очолює коаліцію, що перемогла на парламентських виборах, сформувати уряд. Про це повідомляє La Repubblica.

Згідно з рішенням Джорджі Мелоні, більшість міністерських портфелів дісталося представникам її партії. Частина посад відійшла представникам партій "Ліга" та "Вперед, Італія". Вони разом із "Братами" перемогли на виборах в Італії.

Посади віцепрем'єрів здобули лідер "Ліги" Маттео Сальвіні та віцепрезидент партії Сільвіо Берлусконі "Вперед, Італія" Антоніо Таяні. Першому дістався портфель міністра інфраструктури та транспорту, другий отримає посаду міністра закордонних справ.

Главою МВС став Маттео П'янтедозі, префект Риму. Міністерство економіки та фінансів очолив Джанкарло Джорджетті з "Ліги", який раніше очолював Міністерство економічного розвитку.

Главою Міноборони стане один із засновників "Братів", колишній заступник голови оборонного відомства Гвідо Крозетто.

Джорджа Мелоні стане першою в історії Італії жінкою на посаді прем'єр-міністра. Офіційно нові урядовці вступлять на посаду вранці в суботу, 22 жовтня, після складання присяги.

​Переговори щодо формування уряду в Італії супроводжувалися чутками про конфлікт між Мелоні та Сільвіо Берлусконі. Коли у ЗМІ з'явилися аудіозаписи позитивних слів Берлусконі про путіна та критичних — про Володимира Зеленського, Мелоні заявила, що в її уряді зможуть брати участь лише ті сили, які підтримують проєвропейську та проатлантичну орієнтацію Італії.

По теме:  Топливо на заправках продолжает дешеветь

Джорджа Мелоні стала першою жінкою прем'єр-міністром Італії

Джорджа Мелоні

Нагадаємо, за даним ЗМІ, Італія поставить Україні зенітні ракетні комплекси Spada.

По материалам: Подробности