Президент України Володимир Зеленський запропонував створити дипломатичні платформи для звільнення окупованих територій в усьому світі. Про це він сказав на саміті Кримської платформи.

За словами президента, коли Україна вийде на свої законні державні кордони і поверне, зокрема і Крим, нашій країні буде потрібен досвід міжнародної спільноти — безпековий, політичний, юридичний, економічний, соціальний, інфраструктурний, щоб повернути Криму повноцінне життя.

Ми маємо зробити формат Кримської платформи стартом для інших гуманітарних і дипломатичних платформ, які сприятимуть деокупації інших територій, які були колись поневолені — від Придністров'я і Абхазії до Північних територій.

Зеленський попросив світових лідерів неодмінно відвідати український, звільнений від окупантів, мирний Крим — одразу, як туди повернеться наш прапор. Він додав, що ця частина Європи зачекалася на дорогих та поважних гостей.

А у той час, коли відновлення територіальної цілісності України ще триває, нам потрібна достатня і своєчасна підтримка — оборонна, фінансова і санкційна. Президент просить міжнародну спільноту захищати підтримку для України та постійно посилювати її, адже саме вона є фундаментом майбутнього миру.

По теме:  Зеленський звільнив Мельника з посади посла України в Німеччині

По материалам: Подробности