У районі Майорська на Донеччині ЗСУ знищили близько 300 росіян, які готувалися до нападу.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Близько 60 легкопоранених було доставлено наступного дня до медичних закладів Горлівки. У Червонопопівці Луганської області знищено до 20 військовослужбовців противника, а близько 30 окупантів зазнали поранень різного ступеня тяжкості.

У зв'язку з нестабільною роботою санітарної авіації, неготовністю медичної інфраструктури Білгородської області, стовідсотковим завантаженням лікарень противник змушений евакуювати поранених автобусами до сусіднього Вороніжа.

Минулої доби ЗСУ відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Водяне, Кам'янка та Невельське Донецької області. Натомість ворог завдав 4 ракетних і до 25 авіаційних ударів, здійснив понад 70 обстрілів із РСЗВ. Ударів зазнали райони більш ніж 35 населених пунктів. Серед них – Сіверськ та Пречистівка Донецької області; Малі Щербаки Запорізької області; Давидів Брід та Мала Сейдемінуха на Херсонщині та Кобзарці Миколаївської області.

У Бериславі Херсонської області окупанти масово перевдягаються у цивільний одяг та заселяються у приватні будинки. Триває так звана "евакуація" окупантів із тимчасово зайнятої території Херсонської області, у тому числі й медичних закладів. З лікарень Херсона вивозиться все обладнання та медикаменти. Лікарям, які відмовляються виїжджати, заборонено заходити на територію лікарень навіть за особистими речами.

По теме:  Локдаун весной: Степанов сделал важное заявление

Наша авіація завдала 24 ударів по районах зосередження озброєння та військової техніки, а також позицій комплексів ППО противника. На різних напрямках наші підрозділи ППО збили два штурмовики Су-25, один вертоліт Мі-8 та один БПЛА ворога. Воїни ракетних військ та артилерії вразили позиції батареї самохідних артилерійських установок та інші важливі військові об'єкти супротивника.

По материалам: Подробности