Цілей збройного вторгнення в Україну можна досягти за допомогою мирних переговорів, але через позицію України це неможливо. Про це заявив речник путіна Дмитро Пєсков.

Конфликт на Украине, то есть я бы сказал СВО, можно завершить путем завершения ее целей или достижения целей мирными переговорами, а, учитывая позицию Украины, переговоры сейчас невозможны… Киев не хочет переговоров, специальная военная операция продолжается.

Пєсков негативно відповів на питання, чи не вважають у кремлі принизливою втечу з Херсона і чи не шкодують про спробу анексії української території. Рішення про втечу російських військ з міста він коментувати не став.

 

Раніше сьогодні, 11 листопада, президент США Джо Байден заявив, що війна в Україні триватиме, доки з її території не виведуть російські війська.

Нагадаємо, 4 жовтня президент України Володимир Зеленський увів у дію рішення РНБО про відмову від переговорів з президентом росії володимиром путіним. Це сталося невдовзі після того, як росія формально анексувала окуповані українські території. Зеленський раніше попереджав, що такий крок рф призведе до виходу Києва з переговорів.

По теме:  Рашисти випустили по сходу України 12 ракет, 9 збила ППО (відео)

Напередодні в інтерв'ю CNN Зеленський заявив, що Київ, як і раніше, готовий до переговорів з росією, однак це має бути "інша росія", яка зможе визнати неправомірність чинної політики щодо України.

По материалам: Подробности