Кубок світу з хокею не відбудеться у лютому 2024 року, турнір може пройти у 2025 році. Про це повідомила Національна хокейна ліга (НХЛ). 

НХЛ не уточнила, через що відкладається Кубок світу. На сайті ліги йдеться, що "за нинішніх умов проведення Кубка світу з хокею в цей час (у лютому 2024 року — ред.) не є можливим".

Впродовж останнього року НХЛ та профспілка гравців (NHLPA) працювали над планами проведення наступного Кубку світу, головного міжнародного хокейного турніру між найкращими командами, у лютому 2024 року. На жаль, за нинішніх умов неможливо провести Кубок світу з хокею у цей час. Ми продовжуємо планувати наступний Кубок світу, сподіваючись на лютий 2025 року.

27 травня 2022 року за підсумками конгресу Міжнародної федерації хокею (IIHF) збірним росії та Білорусі заборонили брати участь у чемпіонаті світу 2023 року.

Російські збірні не виступлять на юніорській та молодіжній світовій першості, також команди усунули від будь-яких змагань під егідою організації.

24 серпня Національна хокейна ліга (НХЛ) повідомила, що керівництво ліги та профспілка гравців ліги досягли прогресу в переговорах щодо проведення Кубку світу в 2024 році. Заступник комісара НХЛ Білл Дейлі заявив, що участь збірної росії у майбутньому турнірі перебуває під питанням.

По теме:  Зеленский и Трамп могут встретиться в августе

За інформацією канадського телеканалу TSN, рішення про перенесення Кубку світу пов'язане з розбіжностями щодо участі росії у змаганнях. Деякі країни не хочуть бачити росіян через збройне вторгнення в Україну.

Останній Кубок світу відбувся у 2016 році, всі ігри турніру проходили у канадському Торонто. У змаганнях брали участь збірні Канади, США, Фінляндії, Швеції, Чехії та росії.

Також були сформовані збірна молодих зірок Північної Америки (гравці не старше 23 років) та збірна Європи. Переможцем стала збірна Канади. Раніше змагання проводились у 1996 та 2004 роках.

Нагадаємо, у травні 2022 року Фінляндія виграла чемпіонат світу з хокею.

По материалам: Подробности