Влада Швейцарії ухвалила рішення приєднатися до нових санкцій Євросоюзу проти росії. Про це йдеться на сайті Федеральної ради Швейцарії.

Крім того, Швейцарія приєдналася до стелі цін на російську нафту. Обмеження почали діяти 16 грудня о 19:00 за київським часом.

ЄС поширив на торгівлю та брокерську діяльність заборони щодо транспортування цих товарів, проданих понад граничну ціну. 16 грудня 2022 року Федеральна рада вирішила повністю прийняти ці зміни.

Читайте також

Зеленський призначив Венедіктову послом у Швейцарії

Крім того, влада Швейцарії також ввела санкції проти двох громадян Ірану та двох іранських компаній за постачання росії безпілотників. Такі санкції Євросоюз ухвалив 14 листопада.

Станом на 25 листопада Швейцарія заморозила російські активи на суму 7,5 млрд франків ($7,94 млрд). Наприкінці листопада Федеральна рада Швейцарії запровадила повне ембарго на постачання зброї росії.

Нагадаємо, 16 грудня ЄС ухвалив дев'ятий пакет санкцій проти рф. До санкційного списку включили 168 російських компаній. Також заборонено інвестувати у низку галузей економіки рф та постачати товари подвійного призначення (хімічні речовини, IT-обладнання, дрони/двигуни дронів, електроніку).

По теме:  Канада готова предоставить Украине необходимое медоборудование - Трюдо

По материалам: Подробности