У середу, 21 грудня, в Білому домі відбулася зустріч Володимира Зеленського та Джо Байдена. Вона була запланована в рамках першої закордонної поїздки глави України з початку повномасштабної війни. Про що домовились лідери країн — у матеріалі "Подробиць".

Основні заяви

На прес-конференції за підсумками зустрічі із Зеленським Байден нагадав про той обсяг підтримки, який США та союзники вже надали Україні: 50 країн взяли на себе зобов'язання про постачання Україні понад 2 тисячі танків та інших одиниць бронетехніки, понад 800 артилерійських систем, понад 2 млн артилерійських снарядів, понад 50 систем РСЗВ.

Джо Байден заявив, що Сполучені Штати продовжуватимуть надавати підтримку Україні у боротьбі з агресією росії.

"Це честь бути поруч з вами в об'єднаному захисті від жорстокої війни, яку проводить Путін", — зазначив американський президент. 

Також президент США зазначив, що путін не має наміру припиняти жорстоку війну проти України.

"Україна перемогла у битвах за Київ, Харків, Херсон. Пане Зеленський, ви показали, що шукаєте справедливого світу. А Путін не має намірів зупинити цю несправедливу війну. Ми підтримуватимемо вас стільки, скільки це буде необхідно", — зазначив президент Сполучених Штатів.

По теме:  МАГАТЕ відправить до України місію з оцінки наслідки підриву Каховської ГЕС

США виділяють Україні додаткову військову допомогу на $1,85 млрд, вона включає системи ЗРК Patriot та боєкомплект до нього.

Американський уряд також планує виділити Україні 45 мільярдів додаткової допомоги для України.

(ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

По материалам: Подробности