росія не відмовляється від переговорів щодо України та готова домовлятися з усіма учасниками. Про це заявив президент рф володимир путін в інтерв'ю телеканалу "Россия-1".

Відповідаючи на запитання журналіста про те, хто і що має зробити для того, щоб відступити від нинішньої небезпечної межі у фактичному протистоянні потенціалів Москви та НАТО, путін сказав:

Я не считаю, что она (межа — ред.) уж такая опасная, я считаю, что мы действуем в правильном направлении, мы защищаем свои национальные интересы, интересы наших граждан, наших людей. "И другого выбора, кроме как защиты наших граждан, у нас просто нет.

За словами путіна, росія готова домовлятися з усіма учасниками про "прийнятні розв'язки конфлікту в Україні".

Мы готовы договариваться со всеми с участниками этого процесса о приемлемых каких-то развязках, но это их дело — не мы же отказываемся от переговоров, а они.

Читайте також

росія не налаштована серйозно на переговори з Україною — глава ЦРУ

Генсек НАТО Єнс Столтенберг 16 грудня заявив, що війна може закінчитися за столом переговорів. На його думку, їх прискорять постачання зброї Києву — доки президент рф володимир путін "не зрозуміє, що він не може перемогти на полі бою".

По теме:  Резніков про обстріл Херсона: зможемо запобігти трагедіям, якщо отримаємо більше зброї

Білий дім також заявляв, що час для переговорів ще не настав, тож Києву необхідно отримати до цього "найкращі позиції".

Нагадаємо, у кремлі відкидають умову про виведення військ з України для початку переговорів.

По материалам: Подробности