Президент Франції Емманюель Макрон сказав, що під час зустрічі президент росії володимир путін не здається неприємною людиною. Він також вважає, що путін розпочав вторгнення в Україну, щоб розширити російську територію і відновити "периметр імперії".

Про це Макрон розповів у передачі Les Rencontres du Papotin, в якій журналісти, які страждають на аутизм, беруть інтерв'ю у відомих людей.

Коли ви зустрічаєтеся з ним, він не неприємна людина. У цьому парадокс.

Президент Франції розповів, що під час зустрічі у лютому 2022 року президент рф стверджував, що європейці та американці через Україну загрожували безпеці росії.

Я гадаю, що це не так. І в основному він вирішив розпочати цю війну, щоб повернути території, розширити росію і відновити, у певному сенсі, периметр імперії, яка існувала раніше. Тому він узяв на себе дуже велику відповідальність за себе, за свій народ, очевидно, за народ України та за всіх нас.

Читайте також

"Це було б смішно, якби не було так трагічно": Макрон назвав пародією "референдуми" в Україні

По теме:  Президент Володимир Зеленський потрапив у ДТП: перші подробиці

Макрон і путін востаннє спілкувалися телефоном 11 вересня. кремль заявляв, що спілкування припинилося, бо президент Франції "не дослухається позиції росії".

У грудні Емманюель Макрон заявив про плани обговорити з російським колегою заходи безпеки Запорізької АЕС в Україні, але можливих термінів розмови не називав.

Емманюель Макрон неодноразово виступав за діалог з росією і говорив, що її не треба принижувати. При цьому він став першим західним лідером, який пообіцяв Києву танки західного виробництва. 4 січня під час телефонної розмови з президентом України Володимиром Зеленським він пообіцяв йому танки AMX-10 RC.

По материалам: Подробности