Новим міністром оборони Німеччини замість Крістіне Ламбрехт, яка пішла у відставку, може стати Борис Пісторіус (Boris Pistorius), повідомляє журнал Spiegel.

Борис Пісторіус з 2013 року обіймає посаду міністра внутрішніх справ Нижньої Саксонії. До цього був мером міста Оснабрюк (2006-2013 рр.). Офіційно про його призначення влада Німеччини поки не оголошувала.

Крістіне Ламбрехт пробула на своїй посаді трохи більше року. До приходу в Міноборони вона очолювала два інші федеральні відомства: Міністерство юстиції та захисту прав споживачів, а також Міністерство у справах сім'ї, літніх громадян, жінок та молоді. 

Читайте також

Глава Міноборони Німеччини пообіцяла до квітня передати Україні 40 БМП Marder

Міністерку неодноразово критикували через відсутність досвіду, необхідного для цієї посади, затягування закупівель для армії ФРН на фоні вторгнення росії в Україну, а також скандалів у медіа.

Відставка Крістіне Ламбрехт відбулася на тлі очікувань, що влада Німеччини наважиться надати Україні важкі танки Leopard 2.

Агентство Bloomberg повідомляло, що таке рішення може бути ухвалене вже цього тижня, але поки незрозуміло, чи стосуватиметься лише дозволу іншим країнам передати танки Києву чи Берлін сам займеться поставками.

По теме:  "Для росії потрібне усунення Лукашенка від влади" - Офіс президента

По материалам: Подробности