Організатори Відкритого чемпіонату Австралії з тенісу (Australian Open) заборонили демонстрацію прапорів росії та Білорусі під час матчів. Про це повідомляє австралійська газета The Age.

Забороні передував інцидент у ході матчу 16 січня між українською тенісисткою Катериною Байндль та росіянкою Каміллою Рахімовою. Тоді вболівальники на трибунах вивісили російський триколор, що викликало невдоволення у глядачів та обурення у соціальних мережах.

Зокрема, посол України в Австралії та Новій Зеландії Василь Мірошниченко засудив появу на трибунах прапора країни-агресора та закликав організаторів турніру дотримуватися умов політики нейтрального прапора, яка забороняє російським та білоруським спортсменам виступати під національними прапорами.

I strongly condemn the public display of the Russian flag during the game of the Ukrainian tennis player Kateryna Baindl at the Australian Open today. I call on Tennis Australia to immediately enforce its “neutral flag” policy. @TennisAustralia @AustralianOpen pic.twitter.com/zw8pLN4FIF

— Vasyl Myroshnychenko (@AmbVasyl) January 16, 2023

Наступного дня організатори турніру оголосили про заборону, додавши, що "продовжать працювати з гравцями та вболівальниками, щоб забезпечити найкращі умови для насолоди тенісом".

По теме:  Совет ЕС утвердил новые санкции против России

Провокація з прапором не збентежила українку Байндль. Вона розтрощила росіянку у третьому сеті — 7:5, 6:7 (8), 6:1, і вперше у кар'єрі пробившись до другого кола престижних змагань на Зеленому континенті.

Australian Open — перший у сезоні турнір Великого шолому, який  відбувається у Мельбурні з 16 по 29 січня.

Нагадаємо, тенісистів з росії та білорусі допустили до Australian Open.

По материалам: Подробности