» src=»/wp-content/uploads/2023/01/8ada1a9cb6aa3c7585bd43e767cdf9e9.jpg» alt=»Пентагон заявив про готовність застосувати ядерну зброю для захисту Південної Кореї» width=»100%» />

США віддані зобов'язанню застосувати звичайну та ядерну зброю для захисту Південної Кореї. Про це заявив глава Пентагону Ллойд Остін. Він порушив цю тему на пресконференції з південнокорейським міністром національної оборони Лі Чжон Сопом у Сеулі.

Сполучені Штати твердо дотримуються зобов'язань у сфері розширеного стримування, яке передбачає використання повного набору військових засобів США, включаючи звичайну і ядерну зброю, а також засоби протиракетної оборони.

Глава Пентагону засудив дії КНДР, заявивши, що у 2022 році північнокорейська влада здійснила "безпрецедентну кількість провокацій". За словами Остіна, США та Південна Корея вважають, що Пхеньян дестабілізує ситуацію в регіоні.

Ситуація на Корейському півострові знову загострилася у грудні 2022 року після того, як безпілотники КНДР вдерлися в повітряний простір Південної Кореї. Один з дронів навіть підлетів до Сеула. Один з піднятих по тривозі південнокорейських легких штурмовиків KA-1 зазнав аварії, льотчики встигли катапультуватися.

По материалам: Подробности