«>

Українські захисники за рік повномасштабного вторгнення росії досягли немало успіхів. Проте є 10 головних перемог. Про це повідомляє заступниця міністра оборони Ганна Маляр під час брифінгу.

Насамперед — це успішна оборона Києва, Чернігова, Сум та Харкова у лютому-квітні 2022 року. Наша друга велика перемога — це масовий спротив мирного населення російським окупантам на тимчасово зайнятих загарбниками територіях.

Маляр назвала третьою перемогою ЗСУ вигнання окупантів з півночі України та повна деокупація Київської, Чернігівської та Сумської областей. За її словами, четверта перемога — знищення крейсера "Москва", п'ята — звільнення острова Зміїний.

Наша шоста перемога — знищення системи логістики російських окупаційних військ на півдні та сході України у червні та серпні. Сьома перемога — вигнання російських окупантів з Харківської області у вересні-жовтні. Восьма — вигнання російських окупантів з Херсонської області у вересні-жовтні.

Дев'ятою перемогою у Міноборони назвали успішні дії сил протиповітряної оборони, які захищають Україну від масових ракетних та дронових атак росії. Остання, десята, перемога — це стримування наступу окупантів на сході.

По теме:  Полковник СБУ на службе демократической партии США

По материалам: Подробности