«>

Фінляндія направить Україні три броньовані машини розмінування (БМР) на базі танка Leopard 2, а не самі бойові банки "Леопард". Про це у четвер оголосило міністерство оборони Фінляндії.

БМР не призначені для ведення бойових дій, основне їх призначення — розвідка, подолання та розмінування мінних полів.

Рішення про надання Києву 13-го пакету військової допомоги на суму понад 160 млн євро ухвалив президент країни Саулі Ніїністе на підставі відповідної пропозиції уряду.

Сукупна вартість оборонної допомоги Україні з боку Фінляндії наразі становить 750 млн євро.

25 січня Німеччина офіційно оголосила про передачу Україні танків Leopard 2. Берлін передасть Києву 14 танків Leopard 2 A6, перші з них доставлять в Україну впродовж трьох місяців. За інформацією Bloomberg, лише Німеччина та інші союзники домовилися передати Україні 112 танків Leopard 2.

Фінляндія передасть ЗСУ лише три машини розмінування, а не танки Leopard 2

Великобританія та США оголошували про плани направити Challenger та Abrams. За інформацією Die Welt, Нідерланди та Данія відмовилися постачати танки Leopard 2. Натомість вони можуть надати допомогу з ремонтом та постачанням застарілих Leopard 1.

По теме:  У Кремлі назвали умову повернення до ядерної угоди зі США

Прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес, який 23 лютого перебуває в Києві з візитом, підтвердив передачу Україні 6 танків Leopard 2.

По материалам: Подробности