«>

Сьогодні, 24 лютого Володимир Зеленський дає пресконференцію. Зустріч президента України з журналістами присвячена річниці повномасштабного вторгнення рф на територію нашої країни.

Головні тези президента

До "формули миру" треба залучити Індію та Китай

"Я працюю разом із командою та партнерами, щоб все-таки були не лише країни, які нас підтримують з перших днів… Я б дуже хотів, щоб до "формули миру" та саміту були залучені представники Африканського континенту. Якщо чесно, я хотів би, щоб була Індія та була Китай", — наголосив Зеленський.

Україна має все для перемоги у 2023 році

За словами Зеленського, Україна протистоїть росії не сама, їй допомагають друзі, щоб агресія не поширилася далі.

"Якщо всі ми виконаємо свої завдання, на нас чекає перемога. Я впевнений, що перемога буде. Я дуже хочу, щоб цього року. У нас все для цього є — мотивація, впевненість, друзі, дипломатія. Ми об'єднали всі сили проти цієї навали", — заявив президент.

Як Україна вийде на дипломатичну фіксацію кінця війни?

По теме:  НБУ повысил курс доллара

"Підхід дуже простий, щоб було менше ризику зниження кількості країн, які нас підтримують. Та чи інша країна може підтримати якийсь один пункт "формули миру"… Там є фіксація миру чи кінця війни, там є цей пункт. Нам потрібні гарантії безпеки … для всієї Європи. І тоді, коли є виконання та повага до людей, до України, якщо це буде виконуватися, все одно ми дійдемо до дипломатичної фіксації кінця війни. Але до цього потрібно виконати всі пункти поваги", — сказав президент.

"Те, що Китай почав говорити про Україну — це не погано"

"Мені здається, що це був не мирний план Китаю, не резолюція і не декларація. Китай показав свої думки з приводу цього. Я вважаю, що те, що Китай почав говорити про Україну — досить непогано. І питання, що іде за словами. Всі щось говорять, але питання в кроках і до чого вони ведуть. Територіальна цілісність там співпадає і там і є повага до неї, але не вказано до якої країни. Там говориться про ядерну безпеку, а це дуже важливо, це співпадає із інтересами світу і нашої держави. Якісь пункти мені зрозумілі, якісь є думки, з якими я не погоджуюсь. Наше завдання зібрати всіх, щоб ізолювати одних. Ось наше з вами завдання", — сказав Зеленський.

По теме:  У Дніпрі пролунали вибухи

Хто найбільше підтримує Україну

"(у питанні спецтрибуналу, — ред.) ми бачимо лідерство Нідерландів. Ми працюємо з Ріші Сунаком, з Великобританією та іншими країнами. Працюємо за механізмом компенсацій, вже є перші кроки в США. І наші балтійські друзі — дуже потужні. Чесно кажучи, балтійська трійка та Польща у всьому нас підтримують, щоб ми не попросили. Але ми дурниць не просимо, це правда", — сказав президент.

ОНОВЛЮЄТЬСЯ

По материалам: Подробности