«>

Президент України Володимир Зеленський провів сьогодні, 12 червня, чергове засідання Ставки верховного головнокомандувача. Однією з тем обговорень стали успіхи ЗСУ на фронті.

За його словами, під час Ставки доповідали командувачі оперативних напрямків, які наразі найбільш важливі та гарячі: "Хортиця" та "Таврія".

Глава держави нагадав, що зараз точаться бої, але є рух українських захисників. І втрати ворога зараз такі, як потрібно нашій країні. За словами Зеленського, хоча погода є несприятливою, дощі ускладнюють завдання, наші воїни показують результат.

"Генерали Сирський (командувач Сухопутними військами ЗСУ Олександр Сирський — ред.) та Тарнавський (командувач оперативно-стратегічного угрупування військ "Таврія" Олександр Тарнавський — ред.) доповіли сьогодні про успіхи, які вже маємо, про те, в яких точках потребуємо посилення та якими діями можемо зламати більше російських позицій", — заявив Зеленський.

Він подякував українським військовим за кожен український прапор, який зараз повертається на законне місце у селах на деокупованій території, та за поповнення обмінного фонду.

Президент додав, що також були доповіді головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного щодо загальної ситуації, СБУ та Міністерства внутрішніх справ — про стабілізаційні заходи на деокупованих територіях. Наразі Україна активно працює над постачанням необхідної зброї та боєприпасів, додав Зеленський.

По теме:  Украине дадут 300 млн евро на энергоэффективность

"Була і доповідь розвідки — про варіанти дій ворога. Наше оперативне домінування зберігаємо та посилюємо. Окремо вдячний за Бахмут — збільшуємо наш контроль на цьому напрямку", — зазначив глава держави.

По материалам: Подробности