«>

Під час атаки на Київ у п'ятницю, 16 червня, армія агресорки росії намагалась справити враження на "гостей" — делегацію ПАР, яка саме перебувала у столиці. Зокрема, так Москва намагалася показати себе як країну, яка нібито може перемогти.

Таку думку висловив радник міністра оборони Олексій Копитько.

За його словами, рф намагалася завдати максимальної шкоди саме в момент приїзду до столиці осіб, які де-факто діють на користь країни-агресорки. Це було зроблено "свідомо та дуже демонстративно".

"Таким чином Москва намагається довести своїм посланцям, що вони діють в інтересах сильного гравця, який має серйозну військову міць і здатний перемогти", — пояснив представник Міноборони.

Копитько висловив думку про те, що, хоч подібні атаки не справляють враження на Україну та її західних союзників, але делегація ПАР, ймовірно, має "зовсім іншу картинку щодо війни, ніж у нас". "Картинка" сформована рф на підставі зведень, "в яких знищено більше зброї, ніж нам надано".

"Загалом це просто дивовижний сигнал усім, хто хоче "миротворити" на користь Москви: вас сприймають тупо як гарматне м'ясо, яке треба залякати",- наголосив радник очільника українського Міноборони. 

По теме:  Збірна України перемогла Шотландію з рахунком 3:1 (відео)

По материалам: Подробности