«>

У Польщі оголосили про намір екстрадувати чоловіків, які незаконно виїхали, до України. У цьому випадку Україна має видати ордер на їх арешт з метою повернення їх назад. Про це повідомили Rzeczpospolita. 

Нещодавно Давід Арахамія, лідер фракції "Слуга народу", висловив можливість того, що українські правоохоронні органи можуть вимагати екстрадиції чоловіків призовного віку, які незаконно залишили Україну, уникаючи при цьому мобілізації.

Згідно з інформацією від Штабу прикордонної служби, наданої для газети Rzeczpospolita, з 24 лютого минулого року по 31 серпня поточного року в Польщу в'їхало майже 2,87 мільйона громадян України у віці від 18 до 60 років, водночас понад 2,8 мільйона українців виїхали за кордон.

Анна Міхальська, речниця штабу прикордонної служби, вказує на те, що одна і та сама особа могла перетнути кордон кілька сотень разів. 

"Це важлива цифра для України, тому що ці люди могли б бути мобілізовані та збільшити лави наших Збройних Сил, тим самим зміцнити нашу обороноздатність і безпеку", — сказав Федір Веніславський з Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Верховної Ради України. 

По теме:  Восемь Зеленских баллотируются в Верховную Раду

Він зауважив, що українська прокуратура може розслідувати кримінальні справи щодо своїх громадян за межами країни, зокрема тих, які нелегально перетнули кордон через так званий "зелений кордон".

За інформацією, наданою газеті Rzeczpospolita Прикордонною службою, Польща вже відправила назад громадян України відповідно до угоди з Україною, які здійснювали переправу нелегалів до Європи.

По материалам: Подробности