«>

Президент України Володимир Зеленський заявив, що у країні оновлять систему професійних свят і днів пам’яті. Адже зараз нерідко буває, що професійне свято проходить в день жалоби чи день пам'яті.

Про це він повідомив у Telegram.

Зеленський зазначив, що вже багато років у другу суботу вересня в Україні відзначають одночасно День фізичної культури й спорту та День українського кіно.

І подібних збігів у нашому календарі надто багато. День юриста і День художника. День будівельника і День працівників ветеринарної медицини. Є збіги професійних днів і днів пам’яті. Зокрема, наступного року, у травні, День памʼяті жертв геноциду кримськотатарського народу збігається з Днем науки. Очевидно, що є багато неприпустимих змішувань сенсів.

Він зауважив, що деякі професійні спільноти досі відзначають свій день за радянськими лекалами. Водночас, як деякі надзвичайно важливі дні пам’яті та дні українських здобутків узагалі не відображені в офіційному календарі.

Власне, я доручив уряду України, відповідним державним інституціям переглянути всю цю систему державної уваги й оновити її справедливо й логічно.

По теме:  "Треба звалювати звідси": після вибухів люди почали масово залишати окупований Крим

По материалам: Подробности