«>

Країна-агресорка росія має серйозні проблеми із забезпеченням війни проти України. Зокрема, свідченням цього є візит лідера Північної Кореї Кім Чен Ина до диктатора рф володимира путіна та звернення Москви за військовою допомогою.

Про це заявив представник Головного управління розвідки Андрій Юсов у телеефірі "FreeДом". 

За словами Юсова, відомо, що рф реальні проблеми з сучасним, високоточним і високотехнологічним озброєнням.

"Хоча ми бачимо що вже не тільки з ним. Якщо російський диктатор змушений просити у Північної Кореї снаряди для артилерії та іншу військову допомогу, то йдеться про великі проблеми і на інших напрямках", — наголосив представник української розвідки. 

Юсов каже, що запити з боку росії на постачання озброєння існують. Він наголошує, що будь-яке отримання озброєння рф — "це погані новини для передової лінії фронту"

"Але говорити про те, що це кардинально змінить ситуацію на фронті, не можна. Безумовно (озброєння — ред.), допоможе окупантам продовжувати оборонні операції. Але з іншого боку, це може також інтенсифікувати допомогу з боку вільного світу і демократичних країн для України. Тому катастрофи з цього робити не варто", — прокоментував Юсов запитання про можливі домовленості рф з Північною Кореєю.

По теме:  Майже 800 окупантів та 50 автотехніки: Генштаб оновив втрати рф за добу

Представник ГУР зауважує, що окупаційна армія рф зараз критично залежна від постачання іранських Shahed 136. Росія не може налагодити власне виробництво безпілотників. Наразі в межах однієї партії ворог отримує 100-120 дронів від Тегерана. 

По материалам: Подробности