«>

Ситуації у Мар'їнці та Авдіївці Донецької області загострилася, окупанти збільшили кількість обстрілів і штурмів. Про це в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" заявила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

Якщо говорити про схід, у нас загострилася ситуація в Мар'їнці та Авдіївці. Росіяни збільшили там кількість обстрілів. Більше того, вони почали там штурми….

Наразі ми бачимо, що вони ще й штурмувати почали, тобто не полишають планів (захопити міста — ред.).

Росіяни вже понад рік намагаються взяти під контроль Мар'їнку та Авдіївку, нагадала Маляр. Вони "фактично стерли з лиця землі ці два населені пункти".

На Куп'янському та Лиманському напрямках фіксується зниження активності ворога, там значно зменшилася кількість бойових зіткнень, зазначила Маляр. Загарбники накопичують резерви та збираються з новими силами, щоб вийти на Куп'янськ.

Генеральний штаб у вечірньому зведенні 13 вересня повідомив, що на Лиманській вісі противник не провів жодних наступальних дій і продовжує перегрупувати свої війська.

На Бахмутському напрямку в нас стабільно є успіхи. Ми дуже поступово, але впевнено просуваємося там уперед. Основні бої всі знають — Курдюмівка, Кліщіївка, Андріївка.

По теме:  Розблокування українських суден із зерном: лавров назвав умову

На Півдні Сили оборони України продовжують проводити наступальну операцію по осі Мелітополя.

І за цими напрямками, де є успіхи, ми зміцнюємося на рубежах. Але якщо говорити про звільнені населені пункти, то росіяни так просто не хочуть здаватися. У районі Роботиного, наприклад, тривають дуже серйозні бої.

По материалам: Подробности