«>

Україна продовжує нарощувати засоби протидії російським безпілотникам. Ефективність вогневих мобільних груп ЗСУ зростає з кожною ворожою атакою.

Про це розповів речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

"Нам потрібно нарощувати те озброєння, яке може знищувати "Шахеди". Маючи локатор, маючи радіолокаційний супровід цілі, таким чином, в автоматичному режимі зенітні гармати або великокаліберні кулемети зможуть ефективно знищувати його", — заявив Ігнат. 

Речник Повітряного командування зауважив, що мобільні вогневі групи є найбільш раціональним методом боротьби з "Шахедами", а зенітно-ракетні війська — основним знищувачем дронів-камікадзе. 

Також Ігнат додав, що росія продовжує нарощувати виробництво безпілотників. На території країни-терориста готуються до відкриття спеціальних заводів. Україна, зі свого боку, також нарощує виробництво БпЛА, оскільки це є ефективна зброя чию шкоду не можна применшувати.

"Якщо цей безпілотник, боєприпас, що баражує, потрапить точно у вразливе місце, то наслідки можуть бути серйозні. Саме тому зараз нарощуються всі засоби, здатні знищувати цю ціль як вдень, так і вночі. У противника є певне стратегічне завдання. Безумовно, вони розуміють, що ми будемо відпрацьовувати всі доступні засоби. Це теж витрата боєкомплекту і виснаження нашої ППО. Вони ставлять таку мету", — підсумував Юрій Ігнат.

По теме:  Цены на топливо: сколько стоит бензин в Украине

По материалам: Подробности