«>

Іран та рф і можуть укласти угоду про продаж гіперзвукових ракет після закінчення терміну дії обмежень ООН на ракети 18 жовтня.

Про це повідомляють аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Повідомляється, що звіти української та ізраїльської розвідок говорять про те, що росія планує придбати іранські балістичні ракети Fateh-110 та Zolfaghar, які мають радіус дії 300 кілометрів та більше.

У серпні міністр оборони рф сергій шойгу відвідав іранський стенд на військовій виставці в Москві та оглянув різні іранські ракети, зокрема й вищезгадані.

На думку аналітиків, обговорення між міністром оборони рф сергієм шойгу закінчення терміну дії ракетних обмежень Резолюції РБ ООН 2231 з міністром оборони Ірану бригадним генералом Мохаммадом Реза Аштіані може свідчити про підготовку до підписання угоди.

Fateh-110 — іранська мобільна одноступенева твердопаливна ракета класу "земля — земля", що випускається Іранською організацією аерокосмічної промисловості. Дальність польоту ракети заявлено як 300 км.

Zolfaghar — це іранська тактична балістична ракета, яка відноситься до сімейства Fateh-110 і є першою балістичною ракетою будь-якого типу, відкрито використаною Іраном в іноземному конфлікті. Заявлена дальність польоту ракети 700 км вважається експертами доведеною на підставі ракетного удару по Дейр-ез-Зору в 2017 році.

По теме:  Мокрый снег и туман: чем встретит последний понедельник осени

Нагадаємо, раніше ми писали, що Кремль за допомогою Ірану до літа 2025 року збирається виготовити 6 тисяч дронів.

По материалам: Подробности