«>

Польща з вівторка, 4 жовтня, відновлює тимчасовий контроль на кордоні зі Словаччиною. Про це повідомив на брифінгу голова польського МВС Маріуш Каміньський.

Причиною глава МВС назвав наплив нелегальних мігрантів. Кількість нелегалів у Словаччині за останній рік зросла на 1000%, і багато хто з них хоче потрапити до Німеччини та інших країн Європи через Польщу.

Лише за останні два тижні ми виявили та затримали 551 нелегального мігранта.

Обмеження на кордоні Польщі та Словаччини запроваджують спочатку на десять днів, але є велика ймовірність, що їх продовжать. 

Аналогічні заходи прикордонного контролю зі Словаччиною 4 жовтня запровадить і Чехія. Про це повідомив глава МВС Чехії Віт Ракушан.

Це захід, необхідний для ефективної боротьби з угрупованнями контрабандистів та нелегальною міграцією. Перевірки будуть проводитися вибірково по всій довжині кордону зі Словаччиною таким чином, щоб якнайменше обмежувати транскордонний рух.

Чехія тимчасово вводила прикордонний контроль на кордоні зі Словаччиною наприкінці вересня. За даними Праги, нелегальна міграція, переважно з Сирії, зросла цього року на 1200%.

По теме:  Местные выборы: в МОЗ рассказали о соблюдении правил

ЗМІ писали, що керівництво Євросоюзу готове профінансувати інфраструктуру з прикордонного контролю в європейських країнах через великий наплив мігрантів до Європи.

Нагадаємо, тисячі біженців з Північної Африки прибувають на італійський острів Лампедуза. Більшість біженців, які прибули, — громадяни Судану та Еритреї, де тривають бойові дії.

Точне громадянство прибульців встановити важко, оскільки більшість із них заявляють про відсутність документів, щоб надалі дістатися Північної Європи.

Європейські чиновники стурбовані тим, що десятки тисяч африканців потрапляють на територію інших країн ЄС без оформлення біженства в Італії.

По материалам: Подробности