«>

Військово-політичний кабінет Ізраїлю проголосував за набуття чинності пункту 40 закону про уряд, який регулює порядок оголошення стану війни і початок великих воєнних операцій, повідомляє державна радіостанція Kan.

Попереднього разу цей пункт застосовувався у 1973 році під час війни Судного дня. Це рішення наділяє ЦАХАЛ свободою дій — армія діятиме на власний розсуд, лише доповідаючи політичному керівництву країни.

Бойові дії тривають як мінімум у семи населених пунктах, серед них — міста Офакім та Сдерот. Бойовики ХАМАС проникли в громаду Маген у регіоні Ешколь на півдні Ізраїлю. Там точаться важкі бої. Ізраїльська армія оголосила масову евакуацію мирних жителів із прикордонних районів.

У суботу, 7 жовтня, ХАМАС атакував Ізраїль сотнями ракет. Бойовики змогли взяти під контроль деякі прикордонні населені пункти, після чого Ізраїль оголосив початок контртерористичної операції в Секторі Газа. За даними ООН, Газу залишили 20 тис. мешканців. 

Станом на 15:00 8 жовтня загинуло щонайменше 600 мешканців Ізраїлю, ще майже дві тисячі постраждали. У палестинському МОЗ повідомили про 313 загиблих палестинців і майже дві тисячі поранених.

По теме:  У Хмельницькій області змінили час комендантської години

The Jerusalim Post повідомляв про 750 зниклих безвісти місцевих жителів. Ізраїльські ЗМІ публікують фотографії зниклих та номери родичів, які їх розшукують. Відомо, що багато людей взяли в заручники бойовики ХАМАСу, зокрема під час атаки на музичний фестиваль Nature Party у кібуці Реїм.

 

По материалам: Подробности