«>

Станом на середу, 11 жовтня, кількість загиблих громадян України в Ізраїлі зросла до трьох осіб, які стали жертвами конфлікту та нападів в регіоні. Про це повідомив речник Міністерства закордонних справ України, Олег Ніколенко, через свій обліковий запис у соціальній мережі Facebook.

Оперативний штаб Міністерства закордонних справ України в Ізраїлі підтвердив загибель ще одного українського громадянина. Таким чином, кількість жертв серед громадян України в цьому конфлікті зросла до трьох осіб.

Поранення внаслідок бойових дій отримали щонайменше дев'ять українців, і їхній стан та місця госпіталізації уточнюються. Посольство України в Ізраїлі також надає допомогу молодому хлопчику, якого врятували у Сдероті, і який наразі відновлюється після проведеної операції.

Зараз близько 700 громадян України не можуть виїхати з Ізраїлю через скасовані авіарейси, і 170 громадян висловили бажання евакуюватися з Сектора Газа. Міністерство закордонних справ та інші відомства продовжують шукати шляхи для їхньої евакуації та надання необхідної допомоги.

Нагадаємо, вранці 7 жовтня розпочалася нова війна на Близькому Сході. Бойовики руху ХАМАС випустили тисячі ракет по території Ізраїлю, увійшли до прикордонних населених пунктів країни, вбили сотні людей (переважно цивільних) і взяли в заручники більше ста ізраїльтян (як цивільних, так і військових).

По теме:  В Украине резко подорожают сигареты: названа цена

У відповідь армія Ізраїлю почала обстрілювати Сектор Газа: лише в ніч проти 9 жовтня ізраїльські ракети вдарили більш ніж по 500 цілям.

По материалам: Подробности